tisdag, september 25

Ronneby Filmstudio - Darling


Svenska filmen Darling gick hem hos medlemmarna i filmstudion. Av 120 röster röstade 29 Mycket bra, 51 bra, 32 godkänd, 7 dålig och 1 mycket dålig. Snittbetyget hamnade på 3,83.

Darling handlar om en ung och bortskämd Östermalmstjej, Eva, som i början av filmen jobbar i en Gucci-affär och om 60-åringen Bernard - nyskild och arbetslös. Trots att de är varandras raka motsatser så korsars deras vägar då de båda tvingas börja arbeta på McDonalds.

Filmen är satirisk med en väldigt tragikomisk touch. Eva med sin överlägsna och nedlåtande attityd mot det som inte passar henne är en karaktär som känns igen allt för väl. Hon tror att hon är bra, men egentligen är hon bara jättetråkig och fruktansvärt naiv. "Vaddå man kan väl inte bara vräka någon för att man ligger efter lite med hyran, det måste ju vara olagligt".
Bernard däremot, med sin sköna optimistiska attityd trots alla motgångar kan man inte låta bli att älska. Egentligen är han en minst lika tragisk figur som Eva, men istället för att få folk i sin omgivning att må dåligt så lyfter han snarare upp stämningen. "En kopp kaffe tack.....Förresten ge mig en muffin också, det är lite fest ikväll".

Darling är en deppig måbra-film som jag varmt rekommenderar.



Nästa film (8/10) i filmstudion är Grbavica - tiden läker alla sår?

Inga kommentarer: