måndag, maj 28

Veckans Recept


Fylld Kycklingfilé med lins&rissallad

Här är ett tips på en fräsch måltid jag fann på Icakuriren men med några förbättringar förstås ;)
(bilden är tagen från Icakuriren)


Du behöver:

· kycklingfiléer
· ost
· senap (ca 1 tsk per filé)
· salt och peppar
· 1 dl gröna linser
· 1 dl ris
Dressing:

· 1 msk balsamvinäger
· 2 msk olivolja
· 1 msk finhackad rödlök
· 1 tomat
Tillbehör:

· grönSallad
· hackad gurka

Förberedelser:

Tina kycklingfilén , skölj linser, värm ugnen på 200 grader

Tillagning:

1. Börja med att snitta kycklingfilén, fyll den med skivad/hackad ost och en lagom mängd senap (1 tsk per filé tex.)
2. Stek kycklingen ca 1 minut på varje sida i smör
3. För in kycklingen i ugnen på 200 grader i 15 minuter
4. Börja koka 1 dl grönalinser och 1 dl ris i varsin kastrull (följ förbruksanv.)

Dressing:

1. Hacka en tomat till lagom stora bitar (alt. körsbärstomat)
2. Finhacka en halv röd lök (1 msk är lagom, men jag föredrar mer)
3. lägg löken och tomaten i en skål och tillsätt 1 msk balsamvinäger och 2 msk olivolja, blanda väl.
4. Rör i dressingen i det färdigkokta riset och linserna i en gemensam skål, salta och peppra efter eget behov. Blanda gärna i lite hackad gurka
5. Serveras tillsammans med en grönsallad

Inga kommentarer: