måndag, december 17

Dokumentär tips

Scientology and Me

John Sweeney (bilden) tar sig an uppgiften att granska scientologerna och deras tro. Som så många andra journalister som gjort liknande blir han förföljd och uthängd av scientologerna. Istället för den granskningen som först var tänkt blir det istället en insyn i hur journalister behandlas som avskum av de troende.
John Sweeney intervjuar bland annat kändisar som Juliett Lewis, Leah Remini och Kirstie Alley - men tyvärr får man inte se mycket av de intervjuerna då dokumentären är väldigt nedkortat, endast 30 min lång.
John Sweeney är ganska så provocerande många gånger, men å andra sidan visar sekten/kyrkan tidigt att de inte är intresserade av att svara på några frågor som kritiserar tron.
i en scen lackar Sweeney ur fullständigt mot en scientolog-lobbyist som dessutom ser ut som Tom Cruise (chock!) Det ser väldigt komiskt ut och har gett Sweeney en häjtestatus på nätet ;)

6 kommentarer:

Gordon sa...

Såg den för några månder sedan, hur bra som helst, jag har en brinnande hat mot scientologer som aldrig tycks sina. Hörde på P1 att dom tar till hårdhandskarna för att bli erkända som en religion i Tyskland - ett land som gjort allt i sin makt för att stänga ute dem.

Obehagligt är ordet.

Maddin sa...

Scientologikyrkan är idioti på hög nivå, men är långt i från så farlig som en rad andra sekter. Men jo Tyskland gör rätt som motverkar skiten.

Gordon sa...

Jag skulle säga att scientologikyrkan är farligaste av dem alla, för dom förklär sig som en riktig religion, och tillsammans med sina miljarder så trycker dom på sin propaganda utklädd till vetenskap till icket ont anande människor som bara är vilsna.

Plus att alla vet vad det är för idiot som står framför en om man möter någon som vill prata om jesus (frikyrka) men om någon dyker upp och pratar om att förändra ens liv op det sättet scientologerna gör så är det inte helt orealistiskt att någon kna svepas med om dom inte vet bättre.

Se förresten south parks avsnitt om scientologerna, satir i världsklass.

P.S. Tyskland se ut att förlora striden.

Maddin sa...

Jo det är ju sant. Men de flesta sekter verkar vara ganska lömska å inte alltid skylta med vad de tillhör.

Det jag menade tidigare när jag skrev att det finns de som är farligare, då hade jag Jim Jones sekt "peoples temple" i tankarna. Där runt 900 personer begick ett masssjälvmord genom att dricka cyanid. Än så länge har inte scientologerna gjort sig skyldigt till något sådant. Men visst det snackas ju om att Tom Cruise ska/eller bygger en enorm bunker där han och hans polare ska kunna gömma sig från eventuella mars-attacker. Men vad Cruise har för baktanke med det hela vet man aldrig :)

Gordon sa...

Förmodligen varma och trånga utrymmen med andra nakna och svettiga män - no chicks allowed!

Maddin sa...

Eww, Tom Cruise ligger sked med Travolta :(