tisdag, december 4

Knasrektor


Rektorn på min flickväns förra skola förbjuder julavslutning med präst och tomtar.

"– Skolan ska vara icke-konfessionell, inte ta ställning till någon särskild religion. Och eftersom både skolans undervisning och i det här fallet avslutningen är obligatorisk ska den inte stänga ute någon på grund av religion eller etnisk tillhörighet. –Jag tolkar Skolverkets riktlinjer som att en avslutning enligt traditionen inte går i hop med det kravet"

Förstår helt hur han tänker och det är väl en god tanke med det. Men att ta till sådana små- diktatoriska metoder och att inte ens välja att ha en diskution med eleverna på skolan eller föräldrarna innan beslut, måste ju vara maktmissbruk om något?
Att man kanske inte går på skolavslutning i kyrkan å sjunger julpsalmer är kanske inte så konstigt i skola med en kristen minoritet. Men nu snackar vi för fan om en liten lantlig skola med kanske fem elever max som inte räknas som kristna. Tvekar ju starkt på att de här ungdomarna eller dess föräldrar lider av att låta barnen fira avslutning i kyrkan.

Det är ju sådana här idiotfasoner som bara spä på folks stöd åt Sverigedemokraterna! För fan låt ungarna fira en ordentlig julavslutning med sång å allt som tillhör.

BLT

***UPDATE***

Rektorn gav sedan vika för den proteststorm som uppstod. Julavslutningen får ske i kyrkan men med det kristna budskapet nedtonat, vad nu det innebär :)

5 kommentarer:

Gordon sa...

Var försiktig, du börjar låta som bill o'reilly.

Maddin sa...

hehe, så pass. Det här är nog första gången jag går in för att försvara svenska kyrkan :)

Gordon sa...

Jag försvarar svenska kyrkan hela tiden, jag tycker att SK är hur viktigt som helst, först och främst håller den oss borta från alla frikyrkor, sen har den tusen andra syften och den försöker aldrig pracka på någon jesus.

Men du försvarar en tradition, och som jag ser det så är det helt okej att skippa julfirandet i skolor - först och främst för att det är sjukt tråkigt, men också för att alla barn kanske inte firar jul, kanske är dom muslimer, judar eller ateister, eller så är dom abra fattiga, who knows. Slöseri på lektionstid och resurser.

Maddin sa...

Egentligen så har jag förespråkat att man ska skippa julfirandet i kyrkan förut. Och gör det väl egentligen fortfarande. Det som jag störde mig på i artikeln var mer att rektorn tar till sådana diktatoriska fasoner, att inte samtala med eleverna först. Men han gav ju vika sedan så helt diktatorisk visade han sig inte vara iallafall.

Jag har nån slags medfödd hat mot rektorer. Aldrig vart med om en rektor som det inte känns som att de motarbetar en eller slår dövörat till.

Anonym sa...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.