torsdag, augusti 24

Filmrecension| Ask the Dust

Ask the Dust (2006)

regi:
Robert Towne
roller: Colin Farrell, Salma Hayek, Donald Sutherland



Italien-amerikanen Arturo Bandini är en misslyckad författare med ständiga skulder till sin hyresvärd. En dag träffar han på mexikanskan Camilla Lopez på ett fik. Han känner sig förolämpad av henne då hon ger honom dåligt kaffe och stormar ursinnigt ut ur fiket. Men det är något som får honom att ständigt vilja återvända till fiket. Han bildar en slags hatkärlek till mexikanskan och hon likaså.
Bygger på en roman av John Fante.

Robert Towne skrev färdigt filmmanuset på tidigt '90-tal, men kunde aldrig få någon finansiell uppbackning. Johnny Depp visade tidigt intresse att få spela huvudrollen, men eftersom att inget hände så rann det hela ut i sanden. Salma Hayek som har den stora kvinnliga huvudrollen tackade nej första gången hon blev erbjöden rollen, för att hon var trött på att spela "den mexikanska kvinnan". Åtta år senare tackade hon ändå ja.

Ask the dust är i mitt tycke en ganska så knepig film. Man får aldrig något vidare begrepp på Bandini och Lopez. Han är tex. högst otrevlig mot henne i början av filmen, och man har svårt för att förstå vad hon ser hos honom. Sedan är det helt tvärtom, han är hur trevlig som helst mot henne, även i situationer där man normalt hade blivit förbannad.

Det finns en omtalad nakenbadscen med Colin Farrel och Salma Hayek. Det är en helt oskyldig scen, som förstås innehåller en hel del hud, men inget sexuellt förekommer.
Kanske är det just de erotiska scenerna som höll kvar mig vid skärmen, för ärligt talat så är Ask the dust inte vidare speciell på något sätt alls.

5/10 - sådär

(0-5)

hjärna: 3 hjärta: 3 underhållning/spänning: 2 stil: 2 ljud/musik: 2
(sex: 3 våld: 1)

Inga kommentarer: