söndag, augusti 27

Filmrecension| Storm

Storm (2005)

regi:
Björn Stein & Måns Mårlind
roller: Eric Ericson, Eva Röse, Jonas Karlsson





Danny är en cynisk kille som lever efter mottot "bra karl reder sig själv". Hans tillvaro ställs upp och ned då en rödhårig kvinna dyker upp i hans liv och ger honom en ask. Plötsligt befinner han sig i en mardrömsliknande värld och får svårt för att avgöra vad som är verklighet och vad som är en dröm...

Det här är en actionladdad film, kanske det mesta "o-svenska" på länge. Det kan vara lätt att tro på förhand att det här bara är ett plagiat av kända amerikanska actionfilmer, som tex. Matrix. Men Storm är mer unik än så. Visst kan det kännas som att Eva Röses karaktär påminner om Trinity i Matrix, och att skurkarna som jagar henne påminner om agenterna. Men där slutar likheterna tycker jag. Storyn är laddad med spänning, twister och humor. Tyvärr kan storyn kännas lite väl banal och simpel, även om det lämnas endel obesvarade luckor efter filmens slut. Vad är det som gör Storm så bra då? Det är de snabba klippen, fantastiska fotot och det underbara soundtracket och den krypande stämningen som infinner sig på vissa ställen.
Storm är långt ifrån att vara en perfekt film. Men jag har deffinitivt fått upp ögonen för Björn och Måns efter den här och tror att de kommer att kunna komma med något riktigt bra i framtiden. Gärna en skräckfilm :)

6/10 - hyfsad

(0-5)

hjärna: 2 hjärta: 3 underhållning/spänning: 3 stil: 3 ljud/musik: 4
(sex: 1 våld: 1)

Inga kommentarer: