torsdag, augusti 31

Filmrecension| CCCP Hockey

CCCP Hockey (2004)

regi:
Malcolm Dixelius & Bengt Löfgren





Dokumentär från 2004 som handlar om ryska superfemman som totaldominerade hockeyplanen under 80-talet. Blandannat spelade de mot tre Kronor 50 gånger i rad och förlorade inte en enda match!
Vi får se bilder ur deras storhetstid och träffa dem så som de är idag.
Man behöver inte vara ett hockeyfantast för att uppskatta den här dokumentären, det kan jag själv intyga :P Det handlar trotsallt om en skrämmande historia där fem unga killar tvingades att träna så hårt på träningsläger mellan varje säsong att de inte hade någon chans att träffa sin familj eller lämna området. Och att kritisera träningsmetoden var det inte en tanke på, då blev man genast sparkad från laget. Det hände att även superfemman förlorade matcher. Då fick de sitta i timmar och tala med politiker och förklara vad det var som gick fel. För kommunisterna var ju trotsallt oslagbara!
De fem killarna var ett järnslipat gäng på planen, men tyvärr splittrades gänget efter sin storhetstid och några av de har inte talat med varandra sen dess.
Tyvärr är dokumentären endast 50 minuter lång, och det känns som att man hade velat ha mer. Man kan säkert göra en 50 minuters dokumentär för varje spelare som skulle kännas minst lika intressant som den här.

En väl sevärd dokumentär


7/10

Inga kommentarer: