fredag, november 2

Nostalgi och impulsköp


Ibland blir man bara så härligt nostalgisk. Häromdan köpte jag istället för de tänkta vinterkängorna ett snes på tradera med medföljande spel. Ett riktigt kap tycker jag allt. Spelen som medföljde var bland annat Super Mario Wold, Metroid, Zelda, Secret of mana & evermore, FF6, mortal kombat 1,2 & 3, samt ett par andra spel som inte är värda att nämna. Första spelet jag drog igång blev givetvis Mario. Efter att ha tröttnat på att misshandla sköldpaddor gick jag över till att lira till Super Metroid. Satt med det ett par timmar tills jag bestämde mig för att lira det spelet som sett framemot allra mest och som jag dessutom anser är ett av de bästa spel som någonsin gjorts, nämligen Zelda.

Men vilken besvikelse! Speler som jag hade tänkt att ägna hela natten åt visade sig vara helt på tyska! TYSKA! Inte fan stod det något om det i auktionen. Trots besvikelse bestämde jag mig ändå för att lira det. Men upptäckte att det inte var så kul då achtung är det enda tyska ordet jag begriper. Dessutom börjar Link att vifta lite oroväckande med ena armen när man låter bli att röra honom i ett par minuter :(

Nä The german version of Zelda är inget för mig och jag kommer förmodligen att lägga upp det på tradera igen. Kanske en tysk eller en Sverigedemokrat köper det av mig? Eller kanske rentav Erik Hellsborn?

4 kommentarer:

Gordon sa...

det är ju bara att bryta fram babelfish från altavista (om någon kommer ihåg den sökmotorn). Ett underbart tillfälle att lära sig tyska. Annars vet jag att Erik är sugen, fråga honom så får du se.

Heidi sa...

åhå, babelfish, min älskade (men ack så bortglömda) vän från början av århundradet.
förövrigt så borde du ha köpt ett nes istället. jag tycker att snes är lite för modernt. nä, tacka vet jag spel som Snake rattle n' roll, Little Nemo the Dream Master och Super Mario 2. inte 1 inte 3, utan just precis - 2.

Maddin sa...

Du har rätt, jag borde faktiskt skaffa mig ett Nes, och ett Sega när jag ändå är i farten :)
Men du har fel angående Mario. Tvåan är ju inte så skoj och trean är tillsammans med Zelda (SNES) genom tidernas mest underhållande spel, sådesså ;)

Heidi sa...

3 är ganska bra och tar lång tid, men det är rätt enkelt också, vilket är trist. Dock blir jag fortfarande lika livrädd varje gång jag kommer till Koopa och han vill hoppa på mig ;(
Sega och Sonic, ja, det vore ju grejer.