fredag, mars 27

The Reader (2008)

Om en ung kille som faller för en äldre kvinna i efterkrigets Tyskland och inleder en sexuell relation med henne. Givetvis leder detta till problem, men inte i första hand beroende på ålderskillnaden, utan för att kvinnan vilar på en mörk hemlighet.

Kate Winslet fick oscar för sin roll. Förstår inte varför egentligen? Är det enbart pga att hon vågar klä av sig framför kameran? Tycker att Kate Winslet är en bra skådespelare, men känner inte alls att hon får ut sin fulla rätt men den här. Hennes karaktär är ju så platt! Trots hennes "mörka" hemlighet.

Filmen anspelar dessutom på våra känslor på ett mycket billigt vis. Med anmärkningsvärda repliker som mest påminner om oneliners. Varför hålls det inte en endaste ordentlig dialog i hela filmen!? Är det bara jag som tycker att det vore trevligt med dialoger som påminner åtminstone bara lite om riktiga dialoger?

En Alldeles för uppstyltad å fjåntig film. Första halvtimmen är det enda sevärda med de erotiska inslagen. Resten av filmen bjuder enbart på uttjatade gamla klychor. Lite nyskapaanda hade ju inte skadat.

2 kommentarer:

torgust sa...

Jag blev besviken på boken även om det är en fascinerande historia, så kändes hela storyn ganska konstruerad.
Hade trott att filmen kanske hade mer att ge, men tydligen inte, om vi nu har samma smak.

Maddin sa...

Såg filmen med ett trettiotal cineaster. Blev mycket överraskad över att de uppskattade filmen så som dem gjorde. Att de föll för så billiga tricks.

Boken var en besvikelse säger du. Liksom filmen har jag enbart hört gott om den :P