tisdag, juli 3

Tv tips!


Svt kör åtta musikaler i rad, med start ikväll kl. 22.30
Först ut är Fantomen på Operan, den av Joel schumacher från 2004.


"Berättelsen om den unga, vackra sångerskan Christine på operan i Paris. Christine tar i största hemlighet sånglektioner av en gåtfull, osynlig gestalt, som hon kallar "Musikens ängel". Endast balettchefen vet om att denna gestalt är Fantomen, ett vanställt musikgeni, som sedan många år tillbaka lever i det väldiga operahusets katakomber. Fantomen är som besatt av Christine och han är beredd till allt. för att göra henne till en stjärna."


I rollerna syns Gerard Butler som Fantomen, en sextonårig Emmy Rossum som "hjältinnan", och Minnie Driver som en skönsjungande primadonna.


Fantomen på Operan är en mycket vacker berättelse. Många sånger ger en rysningar i hela kroppen, Speciellt inledningslåten med det klassiska "fantomen på opera"-temat. Emmy Rossum är otroligt söt och passar väldigt bra in i rollen hon spelar. Gerard gör sin roll som fantomen utmärkt. Men den som jag nästan tycker imponerar mest är Minnie Driver som den vedervärdiga divan Carlotta. Även om Minnie Driver till skillnad från de andra inte sjunger sina sånger själv, tycker jag ändå att hon levererar mest på någotvis.




Inga kommentarer: