tisdag, juli 11

Filmrecension| Death Trance

Death Trance (2005)

regi:
Yûji Shimomura




En munk tvingas ut på ett långt och farofyllt uppdrag efter en dyrbar kista som inte får hamna i fel händer. Tjuven som stulit kistan tror att den kommer att uppfylla hans önskningar och det visar sig att det finns fler som också tror det, då de också gärna vill lägga vantarna på kistan. Vad kistan egentligen innehåller är ”The Goddess of Destruction”, fängslad av munkarna och som kommer att förgöra världen om hon släpps lös.

Death Trance är regisserad av den killen som gjorde fightscenerna i Versus, vilket man märker av ganska så tydligt. Striderna är supersnabba, stenhårda och ackompanjeras av skränig metal-musik. Resultatet blir som sagt stenhårt!

Man blir ofta lite förbryllad över vilken tid filmen utspelas i då det helt plötsligt kan dyka upp en skurk med en motorcykel eller raketgevär. Men det är såna överraskande moment som gör Death Trance så förbaskat underhållande! Smart story kan man slänga åt sidan, här är det Action som gäller!
Det är framförallt fyra huvudpersoner i filmen. Munken, två androgyna krigare och en mystisk kvinna som dyker upp lite då och då.
Death Trance känns som en ända lång prolog till nåt stort. Inte allra minst med tanke på hur den slutar, den slutar då filmen egentligen borde börja! Förhoppningsvis får vi se en uppföljare inom en snar framtid.

Gillar man filmer som inte tar sig själv fullt seriöst är det här kanske den perfekta filmen för en, men om man kräver att filmer måste ha en smart handling bör man nog undvika Death Trance. Hursomhelst är filmen jävligt sevärd!

6/10 - mer än godkänd
(0-5) hjärna: 2 hjärta: 1 underhållning: 3 stil: 4 (sex: 0 våld: 3)

Inga kommentarer: