måndag, juli 10

Filmrecension| Inside Man

Inside Man (2006)

regi:
Spike Lee
medverkande: Denzel Washington Clive Owen Jodie Foster Christopher Plummer Willem Dafoe


En bank i Manhattan utsätts för ett rån och gruppens ledare (Clive Owen ) tar ett femtiotal till gisslan, Keith Frazier (Denzel Washington) kopplas in som förhandlare. Bankägaren (Christopher Plummer) förvarar något i banken som han varken vill att rånarna eller polisen ska få tag på. Han kopplar därför in Madeline White (Jodie Foster) att ta hand om saken.

Inside man är en ganska så oförutsägbar thriller, men som ändå aldrig lyckas att bidra med någon vidare klimax. Det finns många karaktärer inblandade i historien, men många av de får aldrig någon chans att utvecklas. All vikt läggs på Denzel Washington och Clive Owens karaktärer .Jodie Foster,Plummer m.fl hamnar därför lite i skymundan.
Det jag gillar speciellt med Inside man är hur de visar upp hur onödigt våldsamma poliser kan vara, speciellt mot gisslan. Alla behandlas de likadant till det att de kan bevisas vara oskyldiga; Tryckas ned mot marken och tvingas på handklovar, det gav i alla fall mig några Flashbacks till Göteborgkravallen.
Det jag inte gillar med Inside man är alla de medvetna produktplaceringarna. Jag snackar då om mobiltelefoner, PSP, Ipod och Appledatorer. Hursomhelst är Inside Man en hyfsad thriller med några oväntade vändningar, dessutom är det ju lite imponerande att den filmades på bara 39 dagar.

6/10 - hyfsad
(0-5) hjärna: 3 hjärta: 1 underhållning: 2 stil: 2 (sex: 1 våld: 2)


Inga kommentarer: