tisdag, juli 4

Filmrecension| Glen or Glenda

Glen or Glenda (1953)

Regi:
Edward D. Wood Jr.
Medverkande:Bela Lugosi Dolores Fuller Edward D. Wood Jr.





Ed Woods beryktade kalkonfilm om transvestiten Glen, som står mellan valet och kvalet om han ska avslöja sin feminina hemlighet för sin flickvän före eller efter deras giftermål.

Filmen inleds med att Bela Lugosi berättar om filmens handling och människans ”mörka” sida. Det är inte riktigt så bra som det säkert var tänkt. Faktum är att scenerna med Lugosi känns väldigt påklistrade, för att filmen skulle kunna ha med något känt namn. Ett annat överflödigt avsnitt är någonstans i mitten av filmen då en massa tjejer porrar sig. Det lades tydligen till efter att filmen var klar, för att krydda till det lite.
Men det mest tramsiga med Glen or Glenda är nog berättarrösten som får det att kännas som en dokumentär, typ ”Så här lever en transvestit”. – det som kännetecknar en transvestit är att denna gillar att klä sig i det motsatta könets kläder och bete sig som det motsatta. Detta betyder inte att personen behöver vara homosexuell. Nu ska ni få möta Glen, som är en transvestit, men inte homosexuell!.....Ungefär så håller det på i hela filmen.
Lite kul är det också (eller illa?) att det är några scener som återkommer om och om igen. För att fylla ut liksom.
Glen or Glenda går från att vara Godkänd till katastrofal! Det är inte ens den här typen av film som är dålig på det viset att det bli underhållande, den här är bara dötrist. Håll dig undan!

2/10 - katastrofal!

sex: 1,5 våld: 0 humor:0 spänning:0 hjärna:1 hjärta:0,5

1 kommentar:

Anonym sa...

Lite väl hård mot Glen or Glenda tycker jag allt att du var ;)