fredag, juli 14

Filmrecension| Resan till Melonia

Resan till Melonia (1989)

regi:
Per Åhlin





På andra sidan havet ligger den hemska ön Plutonia, som styrs av två elaka kapitalister vid namn Slug och Slagg, som tvingar barn att massproducera vapen åt dem. Men Plutonia håller på att rosta sönder och riskerar att sjunka. Man tänker därför resa över till den vackra ön Melonia för att härska där och bygga nya fabriker. På Melonia bor Trollkarlen Prosphero med sin dotter Miranda, anden Ariel, Poeten William och trädgårdsmästaren Caliban. De tänker förstås inte låta Slug och Slagg ta över deras vackra ö i första taget. Med båten som Slug och Slagg kommer med finns även Kapten Julgransfot, kokerskan, rorsman och förrymde pojken Ferdinand som förstås inte heller tänker tillåta Slug och Slagg att ta över Melonia.

Resan till Melonia bygger på William Shakespeares ”Stormen”, men är smockfull av fantasifulla karaktärer, underbara miljöer och med ett fint budskap som bara mästaren Hayao Miyazaki kan överträffa. Dessutom är nog Caliban den mysigaste figuren någonsin
Bra röstskådespel av blandannat Hasse Alfredson, Allan Edwall och Olle Sarri. Det underbara soundtracket står Björn Isfält för.

”En god stund redan vår värld hållit ut, uti storm och i regn, men det är detsamma, vårt spel är slut, går det bra ska vi spela vareviga dar”

7/10 - bra film
(0-5) hjärna: 3 hjärta: 4 underhållning: 3 stil: 4 (sex: 0 våld: 0)

1 kommentar:

Unknown sa...

Bra film från min barndom. Älskar den än idag 🙂