måndag, juli 17

Filmrecension| Libertine

Libertine (2004)

regi:
Laurence Dunmore
medverkande: Johnny Depp, Samantha Morton, John Malkovich


Här har vi en riktigt dryg film med den alltid så underbara Johnny Depp. Johnny gestaltar 1600-talspoeten Earl of Rochester som var en cyniker, ökänd rucklare och kvinnokarl. Han fann kärleken i unga aktrisen Lizzie, men stöter sedan bort henne och blir svårt alkoholiserad.


Att göra film på en känd personlighet där allt bara går åt helvete i slutet, är vanligt förekommande i filmvärlden. Ibland funkar det (Amadeous) ibland funkar det inte alls. Problemet med Libertine är att vi aldrig får veta vem fan Rochester egentligen är, och varför vi ens ska komma ihåg honom. Personbiografin begränsar sig till att vi ser en man som dricker åt helvetes för mycket och att det heltklart kommer skita sig totalt för honom. Eftersom att vi aldrig lär känna Johnny Depps karaktär så bryr man sig inte heller om vad som händer med honom. I början av filmer säger Depp
till oss tittare: "Du kommer inte att gilla mig". Vad han egentligen borde ha sagt är "Du kommer inte att gilla den här filmen". Hur bra Depp än spelar kan det inte rädda den här förbaskade såpan!

3/10 - dålig

(0-5) hjärna: 2 hjärta: 1 underhållning: 0 stil: 2 (sex: 1 våld: 1)

Inga kommentarer: