söndag, september 17

Allt du skulle vilja veta om sex, men varit för skraj att fråga om

Everything You Always Wanted to Know About Sex * But Were Afraid to Ask (1972)

Regi:
Woody Allen
Manus: Woody Allen byggd löst på bok av David Reuben
Roller: Woody Allen, Gene Wilder, John Carradine

Sju kortfilmer som alla handlar om sex och relationer.
1. Do Aphrodisiacs Work? - Handlar om en hovnarr som ger drottningen en kärleksdrink, för att få henne att vilja ha sex med honom.
2. What is Sodomy? - Gene Wilder spelar en doktor som förälskar sig i ett får.
3. Do Some Women Have Trouble Reaching Orgasm? - Woody Allens karaktär och hans fru har sex på underliga ställen.
4. Are Transvestites Homosexuals? - En medelåldersman klär sig i kvinnokläder då han är på en middagsbjudning, men då han nästan blir upptäckt flyr han från bjudningen.
5. What Are Sex Perverts? - En tvshow vid namn "Whats my perversion", där några tävlande ska lista ut en deltagares hemliga sexuella fantasi.
6. Are the Findings of Doctors and Clinics Who Do Sexual Research Accurate? - Handlar om en jättetutte som attackerar folk
7. What Happens During Ejaculation? - Utspelar sig i en människans kropp, och vi får se vad som händer i hjärnan och i andra delar av kroppen då en kille just ska "få till det".

Tre av de sju showerna håller rejält hög klass medans de andra är lite mindre roliga. Mina favoriter är showen där (2) Gene Wilder förälskar sig i ett får och tar med sig fåret ut på lyxrestauranger, (6) där en jättetutte terroriserar landsbygden, showen inleds segt men blir sedan hysteriskt rolig, lite parodi på B-skräckfilmer är det också. (7) Där Woody Allen spelar en sperm och Burt Reynolds en av personalen i hjärnan. Kanske det mest urflippade avsnittet i filmen?
De andra showerna håller som sagt inte lika hög klass enligt mig. Och det var två som jag upplevde som väldigt tråkiga, (3) & (4).
Betyget blir därför väldigt osäkert och hamnar nånstans mellan 6 och 7. Men jag är snäll idag och lägger filmen på en svag sjua :)

7/10 - bra

hjärna: Nej, underhållning: Absolut!, stil: Woody Allen, ljud/musik: bara bra,
(sex: inte mycket naket förutom en jättetutte, våld: nej)

1 kommentar:

Anonym sa...

Oooh, den där filmen minns jag. Nostalgi. Såg den för en massa år sedan.
:-)
Det var ju så kul med de där spermierna och den svarta killen som undrade vad han gjorde där.
Hahaha.