söndag, september 10

Kortväxt maffiadrama

Bugsy Malone (1976)

Regi:
Alan Parker
Manus: Alan Parker
Roller: Scott Baio, Jodie Foster



Handlingen till Bugsy Malone kan låta som handlingen till vilken vanlig maffiafilm som helst. Men det som skiljer den här filmen från alla de andra maffiafilmer som finns, är att alla skådespelare är under 16 år, dvs alla är barn! Vi får se både en ung Scott Baio och Jodie Foster i rollerna. Scott spelar vår hjälte Bugsy Malone och Foster divan Tallulah (andra största kvinnliga rollen i filmen). Bugsy dras in i ett maffiakrig då han är i ett desperat behov av pengar.
Kan låta som en lite väl otäck handling till en film som vänder sig till den yngre publiken likväl som till den äldre. Men med pajkastarvapen och med saft istället för sprit är det kanske inte allt för otäckt längre. Trots det är nog Bugsy Malone en anning mogen film för de allra minsta, en förälder vid sidan om är nog att rekommendera.
Det finns många glada dans och sångnummer i filmen. Lite synd att barnen är dubbade av vuxna sångare. Jag tror personligen att det hade blivit bättre om de sjungit själva, även om det hade kunnat bli en anning "pipigt".

6/10 - helt okey

(0-5)

hjärna: 2 hjärta: 4 underhållning/spänning: 3 stil: 3 ljud/musik: 3
(sex: 0 våld: 0)

Inga kommentarer: