tisdag, september 26

Per Flys Dråpet

Drabet (2005)

Regi: Per Fly Manus: Per Fly & Dorte Høeg Roller: Jesper Christensen, Pernilla August & Beate Bille




"Carsten har ett hemligt förhållande med en tidigare elev vid namn Pil. När Pil genomför en aktivistattack mot ett företag blir en polis dödad. Det dröjer inte länge fören polisen finner Pil och även Carsten, som inte har nåt med det hela att göra."

Det här är sista delen i Per Flys trilogi. Tyvärr har jag varken sett Bänken eller Arvet så jag tänker inte gå närmre in på vad de handlar om. Dråpet är en väldigt mörk film med en ganska så intressant historia. Huvudkaraktären Carsten som gör allt för att skydda Pil är till och med beredd på att offra sin familj och sin karriär. Han är helt övertygad om att Pil är hans räddning ur sin gråa tillvaro. Pil som är djupt ångerfull till det brott hon har begått har ingen annan att vila sin axel mot än Carsten. Men hur långt är Carsten beredd att gå för att skydda sin käresta?

Det kan låta som att det här är en film som berör en djupt, tyvärr så tycker jag att filmen bara skrapar lite på ytan på ens känslor och går aldrig djupare än så.Det dyker upp lite samhällsaktuella frågor, som t.ex. Danmarks vapenstöd till USA, polisvåld, Polisens rättsäkerhetssystem, strafflagar m.m. Tyvärr nöjer man sig med att bara skrapa lite på ytan här också.


7/10
- hyfsad

Inga kommentarer: