lördag, september 2

Filmrecension| Killing Zoe

Killing Zoe (1994)

Regi:
Roger Avary
roller: Eric Stoltz, Julie Delpy, Jean-Hugues Anglade




En bankrånarthriller där en amerikan vid namn Zed "luras" in i ett bankrån som skulle gå helt fredligt till, men som urartar i ett blodbad.
Amerikanen spelas av Eric Stoltz och är förstås den personen som vi kommer att heja på. Jean-Hugues Anglade spelar Zed's gamle vän och är ledaren i kuppen. Julie Delpy är en prostituerad vid namn Zoe som Zed kärar ned sig i och som befinner sig just på den banken som Zed och de andra kommer att råna.
Första halvan av filmen tyckte jag mycket bra om, men det hela urartar sig när vi kommer till själva rånet. Det som stör mig är att så många i gisslan beteér sig som idioter. Fastän att de har sett hur andra protesterande i gisslan blir avrättade är det inget som skrämmer dem från att ställa sig upp och tjafsa med rånarna.
I filmen finns en liten kul cameo av Ron Jeremy (porrkungen), där han blir skjuten av en av rånarna.
Det mesta av filmen utspelar sig i banken, men fastän att det utspelar sig i Paris så filmades det mesta av filmen i L.A. Idén till filmen kom då Roger Avary letade efter en bra plats åt Quentin Tarantino att spela in Reservoir Dogs. Han tyckte att lokalen som han fann skulle funka bra i ett bankrånardrama och så föddes idén.

5/10 - sådär

(0-5)

hjärna: 2 hjärta: 2 underhållning/spänning: 2 stil: 2 ljud/musik: 2
(sex: 1 våld: 3)



Inga kommentarer: