måndag, september 18

En förlorares tal

Den 17 September 2006 segrade dumdristigheten över förnuftet. Vi får nu förberedda oss på fyra års fiasko politik. Välfärden och jämnställdheten lär behöva flytta ett steg tillbaka, precis som förra gången då vi hade en borgerlig regering. När sossarna äntligen kom tillbaka efter Moderaternas fiasko lyckades man reperera alla skador de orsakat och dessutom ordna en stark högkonjuktur. Nu kommer Moderaterna till makten och kommer att dra nytta av högkonjukteren som Sossarna byggt upp och kommer med all säkerhet att missbruka den. Hoppas att skadorna inte blir allt för allvarliga...
Tack och lov förblev min hemkommun röd. Tyvärr fick Sverigedemokraterna ett större inflytande i år.

Ur allt ont födds nåt gott. Jag är säker på att vänsterblocket kommer att göra comeback med en starkare politik fylld med nya fräscha förslag. Dessutom kommer jag att öka mitt politiska engagemang och gå med i något ungdomsparti.

Göran Persson avgår i mars. Det måste ju också ses som något positivt. Förhoppningsvis byts han ut mot en kvinnlig partiledare, typ Margot Wallström.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Din Hemkommun blev inte alls röd. De borgerliga blev större än de röda men SD är vågmästare. Vad gäller jämställdheten så har vänsterregeringen misslyckats med alla jämställdhetsmålen i Sverige. Dessutom har Sverige under sossarnas regeringstid backat i välfärdsligan från plats 3 till 17.

Maddin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.